Дома > Вести > Топла тема

Apple спроведува отворено тестирање NFC на iPhone: што може да ја четка магистралата

2021-12-08

Двојната SIM-картичка и изводливоста на NFC се двете функции на кои домашните корисници на iPhone најмногу се радуваат. Очигледно, Apple го забележа тоа.

За првата функција, Apple претходно ги примени соодветните патенти, но сè уште не е јасно кога да се постигне. Што се однесува до втората функција, тие веќе се тестираат и дали се радувате на тоа?

Рано утрово, Apple објави дека Apple Watch ќе поддржува NFC преку оперативниот систем watchOS 4. Се разбира, најкритично е дека отвореното тестирање NFC на iPhone е исто така во тек.

Некои програмери рекоа дека на iPhone 7 и iPhone 7 Plus за iOS 11 бета е додадена поддршка за Core NFC технологија, што е тренд за размена на податоци NFC за читање NFC ознаки и податоци.

Во моментов, со функцијата iPhone NFC, која исто така поддржува Core NFC технологија, корисникот може да изврши дополнителна употреба на NFC. Како што се четка автобус, четка метро. Системот Андроид исто така ја обезбеди оваа функција.

Се разбира, она со што Apple ќе се соочи следно по целосниот пристап е дека NFC може да донесе некои проблеми со приватноста на уредите со iOS (како на пример, да ја објави вашата моментална локација кога притискате ефективни информации итн.). Apple би требало да успее да го реши овој проблем разумно.

Ако Apple целосно го отвори NFC авторитетот во Кина, очигледно тоа ќе им донесе погодност на корисниците, а во меѓувреме корисниците повеќе ќе се потпираат на него.

 

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept